WIE?

Mijn naam is Sanne Verheij. Ik woon in Oss, samen met mijn man, dochter en drie katten. Na mijn opleiding tot cartoonist ben ik een aantal jaren aan de slag gegaan als grafisch vormgever, projectmanager en tekstschrijver. Samen met een compagnon had ik enige tijd een eigen bureau. In 2007 won ik de tweede prijs met een ontwerpwedstrijd en ontwierp ik een spel voor mensen met dementie, dat de afgelopen jaren in veel verzorgingshuizen gespeeld en gebruikt is. In 2015 keerde ik terug naar mijn ‘roots’ en sindsdien werk ik als illustrator, animator en creatief storyteller.

WAT?

Met Maakbaar Ontwerp houd ik mij bezig met het ondersteunen van (verander)processen in organisaties, met name in het sociaal en publiek domein. Dit doe ik door het samen creëren van beelden en woorden die passen bij de organisatie, zodat het veranderverhaal gaat leven bij alle betrokkenen. Daarbij werk ik samen met Bas van den Ing van Elevator Productions en illustrator en animator Roy de Haan. Gezanmelijk bieden wij een  strippenkaart met diensten om veranderprocessen te ondersteunen. Ik vindt het een uitdaging om complexe en abstracte zaken begrijpelijk en concreet te maken met woord en beeld. 

WAAROM?

Hoe woorden en beelden een brug kunnen slaan tussen mensen of juist een kloof vind ik mateloos interessant. Iedereen wil graag gezien en begrepen worden. Dat kan in een 1 op 1 gesprek al een uitdaging zijn, laat staan op grote schaal. Hoe kun je mensen betrekken bij (democratische) processen als je niet 1 op 1 het gesprek aan kunt gaan? En hoe kan je mensen enthousiasmeren voor een abstracte visie, zodat ze mee willen bewegen? Met illustratie, film en animatie proberen we mensen bij elkaar te brengen richtig een groter doel.